תן עז, זאת הדרך אל האושר
האב טדי סיצ'ינגה פגש לראשונה את 'הדרך אל האושר' כשהוא היה כומר קהילתי בכנסייה האנגליקניות של קסאמה, זמביה. הוא מצא את התשובה למה שהכנסייה שלו היתה זקוקה. עם הקרנות סדירות של הסרט 'הדרך אל האושר' בבית-ספר של יום ראשון, ילדים התחילו לזרום בחזרה לכנסייה, כיתות התמלאו וילדים אפילו שידלו את הוריהם להשתתף. הכנסייה היתה שוב מלאה.
כשהאב סיצ'ינגה חזר לעיר הולדתו מאנסה ולקח שם פיקוד, בתוך פרק זמן של שנה הוא גרם לכ-4,000 מתוך 9,000 בני הקהילה הרשומים שלו ללמוד את 'הדרך אל האושר' מדי שבוע, לצד לימודי הברית החדשה.
מתברר ש-21 הכללים ניתנים ליישום באיזורים הכפריים של זמביה לא פחות מאשר בכל מקום אחר – רק דרך הביצוע משתנה. "אנשים, באמצעות תוכנית 'הדרך אל האושר', נתנו עזים ותרנגולות לאחרים שלא היו להם עזים ותרנגולות כדי לחזק אותם מבחינה כלכלית, על מנת להקל על העוני באיזור", אומר האב סיצ'ינגה. "בכך שהם חיזקו זה את זה, חברי הקהילה היו מסוגלים להימנע מקבלת הלוואות ממוסד, וזה השאיר להם יותר כסף לשלם שכר לימוד לבית-הספר עבור ילדיהם".
האב סיצ'ינגה הוא עכשיו יושב-ראש מועצת הכנסיות במאנסה וזוקף את הצלחתו לזכות 'הדרך אל האושר'. "כשאני מסתכל על הטכנולוגיה הזאת של ל. רון האברד, אני יכול לראות שזה באמת הביא לשינוי ולשיפור גדולים מאוד בחייהם של אנשי זמביה".
אנחנו באמת רוצים לשמוע ממך
מפקד משטרה בפועל, תחנת משטרה של העיר סן חואן "אני שמח ששיתוף אחרים בספר הזה הופך לדבר ממוסד. זאת הזדמנות נפלאה עבורנו להתחיל נכון ולתקן את האופי שלנו לעבר הכללים של הספר הזה. אני רוצה להפוך למאמן מומחה של הספר הזה".
מפקד תחנה במשטרה הארצית של הפיליפינים "אני רואה את כל הכללים מוגשים כחלק אינטגרלי זה לזה. הסמינר הזה של 'הדרך אל האושר' יהיה קפיצה ענקית לחברה או למדינה. הפשע ירד, זה יעודד אנשים להשתתף ואני מרגיש שהגיע הזמן עבור כולם – האזרחים – לקחת בזה חלק. כל אחד צריך למלא תפקיד חיוני במימוש ובמציאת הדרך אל האושר".
קצין במשטרה הארצית של הפיליפינים "למרות העבודה המלחיצה שיש לנו כשוטרים, אנחנו עדיין יכולים להיות מאושרים ובסופו של דבר לחלוק את אותו הדבר עם אחרים בקהילה. אני מרגיש בטוח שאכן אושר תמיד מתחיל בתוך האדם עצמו וברגע שיש לך אותו, ודא שאתה משפיע על אחרים וגורם למקום שלך להיות מקום שמח שבו אפשר לחיות, לעבוד, לסגוד ולעשות עסקים".
קצין במשטרה הארצית של הפיליפינים "יש לי הרבה סיפורים בנוגע לכל הכללים האלה. דברים שהראית לנו נגעו בי. אני מקווה שלרובכם, אם לא לכולכם, יש את אותה ההרגשה שיש לי. כל הכללים אהובים עליי ואת כולם צריך ליישם".
מפקד תחנה במשטרה הארצית של הפיליפינים "אני מרגיש מלא תקווה שאפשר לשקם אנושיות ואני נרגש מזה".
עובדות
כליאת נוער מקסיקני
האתגר המוסרי של הנוער המקסיקני של ימינו מוצג על-ידי הסטטיסטיקות האלה של שנה אחת.
16,000
נעצרו
בשנה אחת בלבד בגלל השתתפות בפשעים מסוגים שונים.
ל-62%
מעולם לא נאמר
מהו הפשע שבו הם הואשמו לפני שהם נכלאו.
ל-17%
לא היה אוכל
בבית כשהם היו ילדים.
41%
עברו ניצול או התעללות
באופן סדיר במהלך הילדות.
45%
ללא תקווה
שעם עזיבת הכלא הם יהיו במצב טוב יותר מאשר כשהם נכנסו.
תרום
'מוסד הדרך אל האושר הבינלאומי' פועל כדי להפוך את מגמת ההתדרדרות המוסרית של החברה על-ידי השבת אמון ויושר באמצעות הפצה נרחבת של 21 הכללים. תרומות תומכות בהוצאה לאור ובהפצה של החוברות וחומרי תוכנית הלימודים של 'הדרך אל האושר'.