חדשותשיקום של כבוד והערכה עצמית

"משואה של אושר" בפקיסטן

עיישה זאפאר (משמאל) עם אחדים מתוך אלפי בני הנוער שהיא עודדה עם 'הדרך אל האושר' בארבע השנים האחרונות.
עיישה זאפאר משלבת קסם אישי ולהט כדי לעזור לאחרים לכוון ילדים ומבוגרים כאחד לחיים ראויים יותר ומאושרים יותר.

עיישה זאפאר מפקיסטן נתקלה ב-'דרך אל האושר' בחיפוש אחר האושר האישי שלה – פשוטו כמשמעו, היא הכניסה את המילה "אושר" למנוע חיפוש מקוון. מה שהיא מצאה היו 21 הכללים.

"עם 'הדרך אל האושר' מצאתי משהו שעזר לי עם השאלות והבעיות שהיו לי בחיים", אומרת זאפאר. "וידעתי שדרך עזרה לאחרים אני אוכל לעזור גם לעצמי לשרוד טוב יותר".

היא החליטה להתמסר לחלוקת 'הדרך אל האושר' לאחרים. אבל היא לא היתה בטוחה איך להתחיל, לכן היא חזרה לאינטרנט. בעמוד הפייסבוק של 'הדרך אל האושר הבינלאומי', היא מצאה חבר צוות פקיסטני שקישר אותה למי שהיו פעילים ב-TWTH בפקיסטן.

זה היה רק לפני ארבע שנים. היום, היא נציגת 'מוסד הדרך אל האושר' באיסלמבאד וכבר העבירה באופן אישי סמינרים לכ-6,000 תלמידים ביותר מ-30 בתי-ספר, בנוסף לסדנאות לקבוצות נוער, לעסקים ולפקידי ממשל.

אבל למרות שהסיפור שלה הוא על אושר, לא הכול היה קל עבורה.

"ניצבתי מול הרבה אתגרים במהלך העבודה הזאת", היא אומרת. "בפקיסטן, קשה מאוד להסתובב לבד כאישה רווקה. אבל באותו הזמן, זה לא אפשרי להסתובב לבד עם גבר כלשהו. לכן רוב הזמן נסעתי לבד".

בנוסף, היו שאפילו ניסו להרתיע אותה, מתוך חוסר אמון שחוק שמישהו יכול להיות כל-כך מסור לאחרים מבלי לבקש כסף בתמורה.

"אני עושה את זה כתשוקה", אומרת זאפאר. "יש כאלה שחושבים שיש איזושהי אג׳נדה מסוימת או משהו. מה שאני אומרת להם זה שאני אוהבת את זה וזאת הסיבה שאני עושה את העבודה הזאת כמתנדבת. אז אני מיישמת את כלל 21 'פרח ושגשג' וממשיכה להתקדם".

היא אפילו נתקלת במורים שמניחים שהם יצטרכו לשלם לה על הסמינרים והספרים. אבל, כמובן, היא מפתיעה אותם עם חוברות ׳הדרך אל האושר׳ ללא תשלום עבור כל הכיתה ומעבירה להם את ההרצאה הייחודית שלה.

"מבחינתי, זו דרך יוצאת מהכלל לעצב את האופי של ילד ברמה הבסיסית בבתי-הספר", היא אומרת. "בחרתי לעזור לתלמידים כדי שיהיה להם מישהו שיצביע על הדרך לחיים טובים יותר, ובגלל שהם העתיד".

למרות כל מה שהיא עשתה בעצמה, היא אף פעם לא מהססת לשתף פעולה עם קבוצות בעלות השקפה דומה כגון 'פקיסטן חיובית', 'ההתאחדות לאיכות אקדמית', 'פקיסטן מובילה' ו-Yes Youth.

"מבחינתי, זו דרך יוצאת מהכלל לעצב את האופי של ילד ברמה הבסיסית בבתי-הספר."

ותשוקתה לא נעלמת מעיניהם. בקידום שלהם ל-'ועידת הפסגה להעצמת בני נוער' ב-2016, הקבוצה Yes Youth כתבה את הדבר הבא, כשהיא הציגה את עיישה ואת הפעולות ההומניטריות שלה: "עיישה זאפאר היא פעילה חברתית מטבעה, ומהווה משואה זוהרת של אושר. כדוברת ציבורית, היא הגיעה לכל עיר בפקיסטן. הקסם האישי והלהט שלה משתלבים כדי לדחוף את בני הנוער, הילדים והאנשים המקופחים מכל מקצוע.

הסיסמה שלה מאוד פשוטה ורבת-עוצמה. היא מאמינה ביצירת אושר, בשיתוף אושר עם אחרים ובהתנסות באושר".

לכך זאפאר מוסיפה רק את המקור לאושר הזה: "זה נפלא לחלוק את הסיפור שלי ואיך התקדמתי במסע הזה עם 'הדרך אל האושר'. היא משנה את חייהם של אלפים".



עובדות

התמונה הכוללת
המשיכה האוניברסלית של 'הדרך אל האושר' כפי שהמספרים מראים.

21

כללים

מקנים ערכי מוסר החל מ-"טפל בעצמך", דרך "הייה ראוי לאמון" ועד "פרח ושגשג".

115

שפות

׳הדרך אל האושר׳ מחזיקה בשיא גינס עולמי בתור הספר הלא דתי המתורגם ביותר.

ב-187

מדינות

יש תומכים והפצה מתואמת של 'הדרך אל האושר'.

20%

מאוכלוסיית קולומביה

קיבלו את החוברת מ-10,000 אנשי המשטרה הלאומית הקולומביאנית.

118

מיליון חוברות

חולקו ברחבי העולם מאז הצגתה ב-1981, וסיפקו לכולם מצפן מוסרי שלפיו יש לחיות.



גרום לשינוי

'מוסד הדרך אל האושר הבינלאומי' פועל כדי להפוך את מגמת ההתדרדרות המוסרית של החברה על-ידי השבת אמון ויושר באמצעות הפצה נרחבת של 21 הכללים. תרומות תומכות בהוצאה לאור ובהפצה של החוברות וחומרי תוכנית הלימודים של 'הדרך אל האושר'.